Lid worden

Kun jij onvermoeibaar dansen op Schotse muziek? Vind je het leuk om in binnen en buitenland op te treden voor publiek?

Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Elk jaar in september beginnen we met een nieuwe cursus voor beginners. De lessen zijn zo opgebouwd dat je na een paar weken een vast omschreven dans kunt uitvoeren. Maar je leert ook andere basispassen, zodat je mee kan doen met een choreografie. En daarnaast bouwen we aan je kracht, conditie en afwerking.

 

Na 2 jaar kun je instromen in  'Ghillie Callum' de groep waarmee we optredens verzorgen in binnen- en buitenland.

Mocht je al enige ervaring hebben in Highland Dancing, dan is het natuurlijk ook mogelijk om direct in Ghillie Callum in te stromen.

In de groep houden we erg van gezelligheid, dus naast de reguliere lessen zien we elkaar ook vaak buiten de dansschool, onder andere in de 'Christmas Social' voor de kerstvakantie en een afsluiting aan het einde van het dansseizoen.

De dansen worden gedanst op traditionele Schotse liederen, meestal gespeeld op de doedelzak. Maar ook Rapalje en de Red Hot Chilli Pipers zitten in ons repertoire. 

 

De lessen kosten €25 per maand. We trainen elke dinsdagavond vanaf 19.00 uur in MFC De Ludinge, Ludinge 4 in Zuidlaren.

De Ludinge is goed bereikbaar. De auto kun je gratis naast het gebouw parkeren en het dichtstbijzijnde busstation is 7 minuten lopen.

 

Mocht je meer informatie willen, of je op willen geven dan kan dat via het contactformulier, of mail naar: highlanddancing.nl@gmail.com of bel Julia op 0638908128.

Kosten

De lessen kosten €25 per maand. Tijdens de lessen is het handig om lekker zittende kleding te dragen, waarbij we je benen goed kunnen zien. (Dus liever geen wijde trainingsbroek.) Als je begint kun je eenvoudige balletschoentjes aanschaffen, maar je kunt ook via de dansschool echte Schotse 'Ghillies' aanschaffen. Voor de rest zijn er het eerste jaar geen grote aanschaffingen. Tegen de tijd dat je mee wilt gaan doen met optredens is het handig om je eigen danskostuums aan te schaffen, maar vaak zijn er ook mogelijkheden binnen de dansgroep om een kostuum te lenen.

 


Opbouw lessen

Het jaar wordt verdeeld in 4 blokken van ca. 10 weken. Elk blok heeft zijn eigen doelstellingen voor zowel de beginners als de gevorderden.

In de les gaan we eerst opwarmen. We herhalen de passen die we al geleerd hebben en elke week komt er weer wat nieuws bij. Naast de passen krijg je ook een stukje theorie.

In Highland Dancing staan de passen die bij een dans horen vast omschreven. Ieder blok leer je 1 standaard dans. Maar daarnaast leer je ook passen, die je samen met de passen van een standaard dans, kunt gebruiken in een choreografie. Dit wordt bijvoorbeeld gedanst op de muziek van 'Rapalje' of op het nummer 'Everybody dance now'.

Na 2 jaar heb je minimaal 8 verschillende standaard dansen geleerd en kun je ook meedoen met diverse choreografiën en ben je dus klaar om mee te dansen met de gevorderengroep 'Ghillie Ghallum'.

Soms is het ook al mogelijk om eerder mee te gaan met een optreden of een competitie, indien je bepaalde passen goed beheerst.

In de gevorderengroep gaan we de dansen en de passen nog verder perfectioneren en komen er nog weer nieuwe dansen bij.

 


Docenten

De lessen worden afwisselend gegeven door de ervaren dansers Julia Huisman, Erlinde Jager, Isabelle Oosterveld en Sarah Hopkins. Sarah heeft naast haar danservaring in o.a. Bermuda ook haar diploma's om les te mogen geven in highland dancing. Daarnaast zijn er soms gastdocenten.